2023-2024 AKADEMİK YILI İÇİN XI’AN JIAOTONG-LIVERPOOL ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENİM İMKANI

Öğrencilerimize, bölümümüzün Xi’an Jiaotong-Liverpool Üniversitesi (XJTLU) ile yapmış olduğu küresel değişim anlaşması kapsamında Çin Çalışmaları ya da Uluslararası İlişkiler bölümlerinde değişim öğrencisi olarak bir veya iki yarıyıl boyunca öğrenim görme fırsatı sunulmaktadır. Bu çerçevede öğrencilerden ek bir harç ücreti talep edilmeyecek olup, yaşam giderleri ile diğer masraflar öğrencilere ait olacaktır. İlgilenen öğrenciler bölümümüz değişim programları koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Elif ÇETİN ile iletişime geçebilirler.

Programlara başvuru için son tarih: 1 Mayıs 2023

 

Çin Çalışmaları (Program afişi)

– Değişim programı 04 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır.
– Değişim süresi bir dönem veya bir yıl olmakla birlikte, tam yıl öğrenim görecek değişim öğrencileri Çin Çalışmaları Diploması almaya hak kazanabilecektir.
– Öğrenciler Çin kültürü, sanatı, toplumu, ekonomisi, yönetişimi ve uluslararası ilişkileri de dahil olmak üzere çok çeşitli modüller arasından seçim yapabileceklerdir. Değişim programının bir parçası olarak tüm seviyelerde Çince dil kursları (isteğe bağlı) mevcuttur.

Detaylı bilgi: https://www.xjtlu.edu.cn/en/study/undergraduate/china-studies-2

 

Uluslararası İlişkiler

– Program 04 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacaktır.
– Değişim süresi bir dönem veya bir yıldır.
– Öğrenciler küresel ilişkilerde siyaset, ekonomi ve hukuk ile uluslararası bağlamda Çin’in birbiri ile kesiştiği alanlarda disiplinler arası çalışmalarını sağlayacak geniş bir modül yelpazesi arasından seçim yapabileceklerdir.

Detaylı bilgi: https://www.xjtlu.edu.cn/en/study/undergraduate/international-relations