2020 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ MEZUNU BEGÜM TOKER, PADOVA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA VE KÜRESEL ÇALIŞMALAR YÜKSEK LİSANS PROGRAMINDA EĞİTİM ALMAYA HAK KAZANDI.

2016 yılında Yaşar Üniversitesi’nde başlamış olduğum lisans eğitimimi, 2020 yılında tamamladım. Pandemi döneminde çalışmalarıma ara vererek, Koronavirüs sürecinde eğitim hayatımı devam ettirmeye çekindim. Bu düşüncemin yersiz olduğunu “hibrit” eğitim sistemiyle başlamış olduğum yüksek lisans sürecimde anlamaktayım. Bu yıl kuruluşunun 800. yılını kutlayan Padova Üniversitesi (Universita Degli Studi di Padova), hibrit eğitimle birlikte hem online hem de yüz yüze eğitimi harmanlamakta.

 

Padova Üniversitesi, Avrupa ve Küresel Çalışmalar Yüksek Lisans programına kabul aldıktan sonra bir Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olarak Yaşar Üniversitesi’nde lisans bitirmiş olmanın gururunu bir kez daha yaşadım. Bologna müfredatı ile hazırlanmış lisans eğitimi ve bölümün %100 İngilizce olması sayesinde hiçbir ek sınav veya belgeye ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde başvuru ve kabul sürecimi gerçekleştirdim. 

 

Padova Üniversitesi’nde eğitimime devam etmemi sağlayan en büyük etken ise şüphesiz ki bölüme ve Avrupa çalışmalarına ilgimi arttıran saygıdeğer bölüm hocalarımdır. Lisans eğitimim boyunca Avrupa Birliği ve işleyişi hakkında her türlü bilgiyi bize aktaran hocalarımıza teşekkürü borç bilirim.