2018 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ MEZUNU MELİKE ARSLAN, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ULUSLARARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ (IOM) GAZİANTEP OFİSİ’NDE KIDEMLİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME ASİSTANI OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADI.

.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi iken Türkiye’nin çevre ülkeler ile ilişkileri, politikaları ve bölgedeki rolü benim için hep merak uyandırıcı olmuştu. Suriyeli mültecilere yönelik insani kriziyle bu ilgi zamanla Göç Politikaları konusunda yoğunlaştı. Yaşar Üniversitesinde göç alanında aldığım dersler bu alanda uzmanlaşmam için alt yapımı oluşturdu. 2018 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Göç Politikaları tezli yüksek lisans programına başladım. Diğer yandan Yaşar Üniversitesi’nde aldığım “AB Fonları ve Proje Yönetimi” dersinden sonra sivil toplum, sosyal sorumluluk projelerine ilgim arttı ve gönüllük faaliyetlerim başladı.

Zamanla gönüllülük faaliyetlerim bir kariyer fırsatına dönüştü. Türkiye Kalkınma Vakfının GAP İdaresi ve UNICEF iş birliği ile Güneydoğu illerinde Suriyeli ve Türk gençler için yürüttüğü projelerde İzleme ve Değerlendirme Uzmanı olarak çalıştım. Tüm bu akademik ve iş deneyimlerim sonucunda ise Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Gaziantep Ofisi’nde Kıdemli İzleme ve Değerlendirme Asistanı olarak çalışmaya başladım. Kariyer hedeflerimi gerçekleştirmemde edindiğim akademik bilgi ve deneyimin önemini her aşamada görerek, kendimi göç alanında geliştirmeye devam etmeyi planlıyorum.