2016 Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Okan Okumuş, Köln Üniversitesi’nde Siyasi Bilimler alanında Yüksek Lisans eğitimi almaya hak kazandı.

Öğrencinin mesajı:

2011 yılında, Yaşar Üniversitesine başladığım andan itibaren, hedeflerim arasında yurtdışı programları ve yurtdışı eğitimleri bulunmaktaydı. Kariyer hedeflerim arasında ise, başta kamu kuruluşları olmak üzere sivil toplum örgütlerinde yer almak en büyük gayem. Bu konuda beni en çok motive eden ise, Yaşar Üniversitesi bünyesinde birçok uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri ile Erasmus değişim programı çerçevesinde okulumuzda devam eden öğrenciler olduğunu söyleyebilirim.

 

Bu doğrultuda, ilk olarak 2014 yılında Work&Travel programı dahilinde Amerika’da bulundum. Elbetteki bu programa dahil olabilmek adına gerekli olan İngilizce dil yetisini Yaşar Üniversitesine borçluyum. Okuduğum bölüm gereği eğitim dili yüzde yüz İngilizce olan Uluslararası İlişkiler departmanının gerekli yeteneği bana fazlasıyla kazandırdığına inanıyorum. 2015 yılı yaz döneminde ise, Erasmus Öğrenci Değişim Programı dahilinde bir dönemimi Polonya Adam Mickiewicz Üniversitesinde tamamladım. Bu program sayesinde, Avrupa’da eğitim hayatını ve yaşam standartlarını birebir yaşama imkanı buldum. Aynı senenin yazında ise, okulumuzun sunduğu Erasmus + Öğrenci Hareketlilik Programı kapsamında Almanya’da stajımı tamamladım. 

 

2016 yılında Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmamın ardından, 1 senelik özel sektör deneyimim sonunda, eğitim hayatıma devam etmeye karar verdim. Bunun üzerine yaklaşık 10-12 aylık araştırma ve hazırlıklarım sonucu Almanya´da Siyasi Bilimler bölümünde yüksek lisans başvurularına başladım. Geçtiğimiz Ağustos ayında ise, Köln Üniversitesi Ekonomi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Siyasi Bilimler bölümünden 2 sene sürecek olan Yüksek Lisans eğitimi için kabul aldım. Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler departmanında hali hazırda edindiğim vizyon, bilgi ve becerilerin, bu yeni başlayacak olduğum eğitimimde bana oldukça yardımcı ve yol gösterici olacağına inanıyorum. Bu yolda destek olan tüm bölüm hocalarıma bu vesileyle teşekkürlerimi sunarım.